Veitsi

Oikeaa kokkiveistä on ilo käyttää

Ruokaa valmistettaessa on ilo käyttää toimivia työvälineitä. Kun kaikki tekijät – tuoreista raaka-aineista oikeisiin työkaluihin – kohtaavat, ruoanlaitto on nautinto.
Valitset usein kotimaisia ​​ja mieluiten jopa paikallisia raaka-aineita, koska haluat varmistua laadusta ja siitä, ettei niiden tuotannossa ole käytetty oikoteitä.

Näin me suhtaudumme myös keittiövälineisiin. Aito, käsintehty kokkiveitsi on paitsi kaunis myös miellyttävä käyttää. Tunnet heti, kun nostat sen pakkauksestaan, että veitsi on tehty rakkaudella, laadukkaista materiaaleista, vankkaan kokemukseen ja pitkiin perinteisiin perustuen.


Aito kokin veitsi / keittiöveitsi istuu hyvin käteen.  Sen paino jakautuu tasapainoisesti ja terä leikkaa siististi ja kitkattomasti.

Oikea kokin veitsi vaatii kuitenkin silloin tällöin myös rakkautta ja huolenpitoa. Puiset kahvat, kuten Arctic Caveman -veitsissä, kaipaavat hieman puuöljyä pysyäkseen kauniisti kuosissaan.

Käytä säännöllisesti keraamista teroitinta pitääksesi veitsesi terävänä ja aina valmiina. Keraaminen teroitin ei kuluta terää samalla tavoin kuin hiomakivi. Keraamisen teroittimen käyttö on helpompaa ja hellävaraisempaa kuin monien terää enemmän kuluttavien hiontavälineiden. Keraamista hiontaa käytetään sekä eurooppalaisissa että japanilaisissa veitsissä. Se lähinnä ylläpitää terävyyttä ja korjaa terän leikkuukulmaa terää varsinaisesti teroittamatta.


Kun peset arvokkaita veitsiäsi, älä koskaan laita niitä astianpesukoneeseen! Pese ne lämpimällä vedellä ja pyyhi kuivaksi.

Säilytä kokin veitsiä magneettisessa veitsitelineessä tai omissa pakkauksissaan. Luokittelemme kuolemansynniksi sen, että viskaat hienot kokin veitsesi laatikkoon muiden keittiötarvikkeiden sekaan.


Kun huolehdit välineistäsi, ne tuottavat sinulle iloa todella pitkään. Ota tavaksi hoitaa veitsiäsi joka käytön jälkeen. Kun ruoka valmistuu, kaada itsellesi lasillinen lempijuomaasi ja huolehdi hetki työvälineistäsi. Ne ovat sen ansainneet.