iStock-1174591087

Teroitusohjeet hiomakivillä 400/1000 ja 1000/3000

(koskee veitsiä, jotka hiotaan molemmin puolin samalla hiontakulmalla)

Liota hiomakiveä vedessä n. 5-10 minuuttia. Kivi on sopivan kostea, kun ilmakuplia ei enää nouse vedessä. Voit myös kostuttaa kiveä useampaankin kertaan teroituksen aikana, sillä vesi ja kiven pinta aikaansaavat yhdessä hiontatehon. Teroitettaessa kivi asetetaan liukumattomalle pinnalle (esim. kostea keittiöpyyhe). Ensin käytetään kiven karkeampaa puolta.

Liikuta veitsen leikkuuterää edestakaisin hiomakiven poikki kevyesti painaen ja pitäen terän 15° kulmassa. Huomioi, että vain veitsen leikkaavaa teräosaa työstetään edellä kuvatulla tavalla. Jatka hiomista, kunnes erotat hieman hienoa hiontapölyä.

Vaihda nyt terän toiselle puolelle ja toista edellä kuvattu toimenpide. Toista nämä vaiheet tarvittaessa useita kertoja.

15° teroituskulman pitäminen koko hiontaprosessin ajan on tärkeää!

Täydellisen pinnan ja terävyyden saavuttamiseksi hiontaa jatketaan vastaavasti kiven hienommalla puolella.

Poistaaksesti hiontapölyn vedä veitsen terää itseäsi kohti 2-3 kertaa vinosti koko leikkuuterän pituudelta yhdellä vedolla.

Puhdista veitset huolellisesti kuumalla vedellä. Puhdista myös hiomakivi hiomapölystä. Kiven tulee olla täysin kuiva ennen kuin se asetetaan takaisin puulaatikkoonsa.

Leipäveitsiä ei tule teroittaa näillä hiomakivillä.