iStock-547134222

Taustaa

Olipa kerran raavas ja rehti, kunnon mies. Kunnioittaaksemme hänen yksityisyyttään, kutsumme häntä Jussiksi.

Rankan rupeaman jälkeen raskaissa puunkaatohommissa (vai oliko se sittenkin kiireisessä toimistossa päätteen äärellä?) Jussi tunsi ansainneensa palkinnokseen oikein mehevän pihvin. Siihen tarvittaisiin kunnon grilli ja parasta luomulihaa. Onneksi löytyi paikallisen tuottajan Highland -härkää.

Koska Jussi oli raavas mies, hän olisi kyllä voinut teurastaa härän itsekin, keihästää ruhon vartaaseen ja kypsentää avotulella, mutta vietettyään päivän Excel-taulukoiden ääressä ja Teams-kokouksissa, hän päätti napsaista kaasun päälle ja viipaloida ostamansa lihakimpaleen meheviksi pihveiksi.

Raaka-aineet oli siis hankittu ja grilli kuuma. Veitsi ei kuitenkaan uponnutkaan lihaan kuin voihin eikä tuntunut hyvältä kädessä. Jussi kamppaili aikansa hyödyttömän veitsensä kanssa ja turhautui. Sitten hän toimi kuten useimmat digiajan raavaat uroot eli googlasi veitsiä, jotka tekisivät ruoanvalmistuksesta nautinnon. Perinteisten menetelmien mukaan taottu veitsi siinsi toiveissa. Hän ei kuitenkaan onnistunut löytämään mitään, joka olisi vastannut täysin hänen vaatimuksiaan.

”Että kaikki pitääkin aina hoitaa itse!”, mutisi Jussi ja otti asiat omiin käsiinsä. Hän alkoi kehitellä verkkosivustoa, josta jokainen kotikokki löytäisi sekä inspiraatiota että erinomaisen laadukkaita tuotteita.

”Näin sen pitäisi olla”, Jussi tuumi. Mutta mistä löytäisi kelvollisen valmistajan? Huolellisten kokeilujen ja tiukkojen neuvottelujen jälkeen Jussi löysi lopulta etsimänsä – käteen istuvat, tasapainoiset, kestävät ja tyylikkäät veitset, jotka oli takonut oikea seppä. Jussi oli onnellinen ja ylpeä voidessaan julkaista ensiluokkaisen veitsivalikoiman pohjoismaisten kotikokkien iloksi Arctic Caveman -sivustolla.

https://www.arctic-caveman.com/tuote-osasto/kokkiveitset/

Jussi – Arctic Caveman